Франция и Катар проведоха съвместна хуманитарна операция в Афганистан - при нея

...
Франция и Катар проведоха съвместна хуманитарна операция в Афганистан - при нея
Коментари Харесай

Франция и Катар евакуираха от Кабул над 250 афганистанци

Франция и Катар проведоха съвместна филантропична операция в Афганистан - при нея бяха изведени от страната над 300 души, предаде организация АFP с позоваване на френското външно министерство. С пътнически аероплан от Кабул са евакуирани 258 афганистански жители, които за изключително застрашени след идването на талибаните на власт. На борда е имало и към 60 жители на Нидерландия, както и 11 французи.

По публични данни, с помощта на филантропичната интервенция, Афганистан са напуснали журналисти и хора, които са били сътрудници на френската войска. Лайнерът е кацнал в катарската столица Доха. По-късно евакуираните ще отпътуват за Франция.

" Благодаря на Катар за ролята му при извеждането на хора от Афганистан още от началото на рецесията ", съобщи президентът на Франция Еманюел Макрон.

Той добави, че в Европейския съюз се разисква откриването в Кабул на общо дипломатическо представителство на страните от общността. Посолствата на страните от Европейски Съюз прекратиха активността си откакто талибаните превзеха властта в Афганистан.

От 10 септември до момента Катар е провел по искане на френската страна 10 полета за изтегляне на хора от Афганистан. С тях страната са напуснали 110 французи и 396 афганистанци. В най-скоро време евакуацията ще продължи, уточняват от Елисейския замък.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР